top of page

Najaarsbeurt

Is uw tuin al winterklaar? Door een najaarsbeurt en het winterklaar maken van de tuin kunt u volgend jaar weer genieten van uw vaste planten, heesters en bomen. Sonsbeek Tuinen helpt u zodat uw tuin winterbestendig de vorstperiodes ingaat.

Wat is de najaarsbeurt?
Bij najaarsonderhoud moet u denken aan het beschermen van vorstgevoelige planten en heesters zowel in potten als in de volle grond. Bescherm ze door gebruik te maken van natuurlijke – en kunststof isolatiematerialen zoals bladafval, hooi, noppenfolie en fleece.

Na de lange zomer de winter in.

We zijn weer het najaar ingegaan, na een droge en hete zomer. Het was een hele klus om de tuin enigszins groen en bloeiend te houden, hoewel de gazons zich toch weer aardig herstellen. De winter komt eraan en de tuin die we de hele zomer beschermd hebben tegen de zomerhitte kan nu weer de vorstperiodes tegemoet zien.

Uw gazon in de winter
Ook het gazon vraagt aandacht. Een laatste keer gras maaien voor de winter kan maar niet te kort, zo'n vier cm hoogte. Zorg dat het blad niet op het gras blijft liggen. De zon kan er zo niet op schijnen en het verdicht de structuur. Aan sommige planten , heesters en bomen kan al wat snoeiwerk gedaan worden. Eenjarig perkgoed kan eruit en de voorjaarsbollen kunnen erin.

Nu de voorjaarsbollen in de grond
Het mooiste is als er vanaf het begin van de lente elke maand kleur is in uw tuin. Door nu de verschillende voorjaarsbollen met hun eigen bloeitijd in de grond te stoppen, kunt u kleur in de tuin hebben tot dat eind lente begin zomer alle vaste planten weer in bloei staan.

Najaarbeurt Sonsbeek Tuinen.png
bottom of page